Eela SBM-80

Eela SBM-80 mengtafel

De SBM-80 had een meterbrug (bovenbak) die prominent aanwezig was. Niet alleen was er een opvallende vu-meter  maar gelijk werden alle kabels weggewerkt door de meterbrug. Ook was er ruimte voor losse modules denk aan limeters, dtf klok, timers enz. die rechtop in de bovenbak te monteren waren.

Een versterker voor bijvoorbeeld de voorafluistering of communicatie van de telefoonvork was standaard in de bovenbak verwerkt. De telefoonvork zat compleet in een kanaal en was verder geen hardware meer nodig.

De ingangen zijn allemaal XLR en gebalanceerd, net als de uitgangen. De aansluiting voor de luidsprekers die overigens netjes uit gaan als je een microfoon kanaal open schuift zijn via tulp aansluitbaar. De line modules zijn er met of zonder equalizer, de microfoon heeft standaard een equalizer.

Aansluitingen
De aansluitingen van de microfoon, telefoonvork & line modules gebeuren via XLR. Alle kabels gaan netjes onder de bovenbak de tafel in waardoor ze volledig uit het zicht zijn. Dankzij het ontwerp neemt dit geen extra ruimte in.

Als je de mengtafel inzaagt in een bureau / tafel zijn de connectors onder de bovenbak gewoon bereikbaar.

Voorafluistering
Natuurlijk heeft elk module een voorafluistering. Als je deze indrukt kan je via de speaker uitgang & koptelefoon het kanaal voorafluisteren.

Faderstart
De line modules hebben een faderstart functie die via een jack (6.3mm) is aan te sluiten is.

Geluid uit als de microfoon open staat
Dankzij de doordachte opbouw kan je via de dipswitch aangeven of een microfoon kanaal het geluid van de speakers in de control room moet uit zetten. Als de microfoons aan de andere kant van het glas staan (ST =studio room) hoeft dat niet en zet je de swich op een andere stand.

Overzicht modules

S80: blind plaat
S81: microfoon module
S82: stereo line module (met of zonder EQ)
S83: telefoon module (geen externe vork nodig)
S86: master module
S87: studio ruimte module
S88: presentatie ruimte module

Zo zag de tafel er uit voordat ik hem opknapte