Elke werkdag een gevarieerd lunchprogramma boordevol informatie, afgewisseld met goede muziek.
Sandwich is gratis te gebruiken voor omroepen met een zender (FM, AM of DAB+).

Sinds juli 2014 maak ik elke werkdag van 12.00 en 13.00 uur sandwich een programma die informatie over brengt over de geschiedenis van de datum van die dag. Ook recente informatie en opmerkelijke dingen komen aan bod, je lunch wordt afgewisseld met informatie en lekker in het gehoor liggende muziek.

Inmiddels zijn er meer dan 1000 sandwich programma’s gemaakt, de betrouwbaarheid is ruimschoots bewezen.

Sinds de tachtiger jaren ben ik verslaafd met het radio virus, met name de techniek er achter en het bouwen van zenders en studio’s. Toen lokale omroepen legaal werden ben ik bij diverse omroepen werkzaam geweest, uiteindelijk hebben we met een aantal fanatiekelingen een eigen station opgezet, dat in 1995 in het midden van Nederland van start ging.

In 2002 is het idee opgepakt om een syndicated programma te maken dat bij meerdere omroepen gebruikt kon worden. De voorbereidingen van sommige programma’s vergen immers zoveel tijd dat het jammer is om het maar één keer te gebruiken. Het idee van een cabaret programma was geboren dat uiteindelijk bij 14 lokale omroepen draaide.

Na dit bijna 12 jaar gedaan te hebben begon het weer te kriebelen om te presenteren, maar wel een programma met inhoud en veel informatie, niet alleen maar plaatjes draaien. Het idee om een dagelijks lunch programma te maken dat draait om de geschiedenis van de datum begon vorm te krijgen. Niet alleen veel informatie maar ook de muziek is grotendeels verbonden met de datum.

2014 start dagelijks lunchprogramma

Sinds juli 2014 draait het lunchprogramma sandwich elke werkdag tussen 12.00 en 13.00 uur en is gratis door (lokale) omroepen te gebruiken. Inmiddels zijn we aflevering 1000 voorbij en draait het bij bij 31 (lokale) omroepen van het noorden van het land tot aan Spanje aan toe.

Vaste items sandwich:

  • Welk nieuws is de geschiedenis van de datum ingegaan
  • Welke muziek kwam er de hitparade in of was iets speciaals mee
  • De cuverplaat: meerdere platen die in een ander jasje zijn gestoken (ma – do ± 12.30 uur)
  • Lachen met de dikvoormekaar show (vrijdag ± 12.30 uur)
  • 12 inch aan het einde van het programma (vrijdag)
  • (Opmerkelijk) recentelijk nieuws (door het hele programma heen)
  • Muziek grotendeels verbonden aan: verjaardagen / sterfdata /bijzonderheden van artiesten / bandleden.

Ook interesse om sandwich uit te zenden?
Neem contact met me op!