Eela SRM-70 broadcast mengpaneel

Eela SRM-70 broadcast mengpaneel

Naast de SBM-90 kwam er een goedkopere variant de SRM-70, niet elke omroep heeft € 10.000 liggen voor een goed mengpaneel. In grote lijnen was de tafel gelijk aan de SBM-90, wat opvalt is dat de aansluitingen tulp ingangen zijn geworden op de line modules. Een meterbrug was optioneel mogelijk en de startknop ontbreekt. Ook de schakelaar van de equalizer ontbreekt wat niet erg is zolang de draaiknoppen maar in het midden staan.

De doordachte mogelijkheden waren er wel standaard bij, denk aan het uitschakelen van de speakers als de microfoon open gaat.

De telefoonvork die compleet geïntegreerd is is aansluitbaar met klemmen en de microfoon via XLR pluggen. De tafel wordt anno 2019 nog steeds nieuw geleverd.

Aansluitingen
De aansluitingen van de microfoon modules gebeuren via XLR, de line modules worden via tulp / RCA aangesloten

Voorafluistering
Natuurlijk heeft elk module een voorafluistering (cue). Als je deze indrukt kan je via de speaker uitgang & koptelefoon het kanaal voorafluisteren. De VU meters laten dan ook het signaal zien.

Faderstart
De line modules hebben een faderstart functie die via ook via een jack 6.3mm is aan te sluiten.

Geluid uit als de microfoon open staat
Dankzij de doordachte opbouw kan je via de dipswitch aangeven of een microfoon kanaal het geluid van de speakers in de control room moet uit zetten. Deze optie zorgt er voor dat rondzingen niet mogelijk is.

Als de microfoons aan de andere kant van het glas staan (ST =studio room) hoeft dat niet en zet je de switch op een andere stand.

Overzicht modules

S70: Blind plaat
S71: Microfoon module
S72: Stereo line module
S72E: Stereo line module (met EQ)
S73: Telefoon module (geen externe vork nodig)
S76: Basis unit met VU meter