Eela SBM-90

Na de SBM-80 kwam de SBM-90, in grote lijnen was de tafel gelijk aan de SBM-80. De meterbrug was aanwezig maar heeft ruimte gekregen voor 5 liggende modules bovenop. Een ander feature die kwam was de knop start (blind start), de faderstart was er al maar niet in alle gevallen wil je dat er gestart wordt als je de fader open doet. Sommige cd spelers (en computers ook) stellen de track scherp waardoor je het geluid er in schuift. het is dan veel handiger om de schuif open te hebben en met de knop te starten.

Ook andere doordachte mogelijkheden waren er standaard bij, denk aan het uitschakelen van de speakers als de microfoon open gaat.

Daarmee kwam ook gelijk een nieuw probleem, want waar laat je alle aansluitingen van de nieuwe mogelijkheden? De oplossing lag in één grote connector, gekozen werd voor de Sub D 25 pins die we ook bij printers tegen kwamen. Goedkoop en toch ruimte genoeg voor alle aansluitingen.

De telefoonvork (compleet geïntegreerd) en microfoon bleven gewoon aansluitbaar via XLR pluggen. De tafel wordt nog steeds nieuw geleverd.