Uw Eela mengtafel laten repareren en/of reviseren

Het blijft elektronica
Hoe robuust en bijna onverslijtbaar een Eela broadcast mengpaneel ook is, het kan stuk. Het heeft onderhoudt nodig, sommige componenten zijn aan slijtage / uitdrogen onderhevig waardoor het geluid zeer negatief beïnvloed wordt en potmeters gaan kraken. Het niet tijdig vervangen kan andere andere problemen veroorzaken. Heb gevallen gezien die een gelijkspanning op een ingang van een kanaal veroorzaakte met ploffende chips tot gevolg. Ook de faders krijgen veel te verduren, denk aan vocht dus schoon maken en smeren.

Vele tafels hebben de weg naar mij gevonden om te worden opgeknapt, ik heb een ervaring met S100, S190, S120, SRM 70, SBM-80, SBM-90, S340, S440 mengpanelen.

Dankbaar werk
Ik maak van een lelijke eend weer een zwaan, je ziet het opknappen onder je handen. Sommige tafels zijn “mishandeld" en jaren niets meer aan gedaan met alle gevolgen van dien. Hieronder 2 fotos, de eerste hoe hij binnen kwam, de tweede nadat ik klaar was.

Niet zomaar opknappen
Compleet gestript worden ze, alle componenten die kunnen uitdrogen worden vervangen ook als ze nog niet kapot zijn. Potmeters worden in een ultrasoon reiniger schoongemaakt en weer gesmeerd. Schakelaars worden vervangen en de faders worden schoongemaakt en met speciale olie (lees zeer dure) gesmeerd.

En is de behuizing lelijk of vol met slijtplekken, dan wordt die opnieuw gepoedercoat. Je snapt het al ik laat niets aan het toeval over, hij moet gewoon weer jaren meekunnen!

Eela SBM-80
Eela SBM-80