Eela S120 11 modulesNa de S100 kwam de S120 mengtafel, een universele mengpaneel die afhankelijk van de indeling voor alles inzetbaar is (PA tot broadcast tafel).

Qua grote (aantal modules) kon je kiezen wat je wilde, van een kleine (8 modules) tot een zeer uitgebreide (30 modules).

De 11 modules is een handige 19 inch frame perfect voor thuis gebruik maar ook voor internet radio stations. De tafel was er in een alleen modules naast elkaar maar ook met een bovenbak.

De ingangen zijn aansluitbaar via XLR connectors, de insert kan via een 6,3 mm jack plug.

Wat gelijk opvalt zijn de 2 aux potmeters, aux 1 kan met 2 jumpers aangepast worden of hij werkt als de schuif dicht of open is. Hiermee kan je bv de presentatie ruimte iets laten horen terwijl de schuif dicht is.

Aux 2 werkt als de schuif open staat en kan hierdoor bijvoorbeeld als cleanfeed (telefoon vork) gebruikt worden.

Aansluitingen
De pluggen gaan netjes aan de achterkant de tafel in waardoor ze volledig uit het zicht zijn. Dankzij het ontwerp neemt dit geen extra ruimte in.

Als je de mengtafel inzaagt in een bureau / tafel zijn de connectors aan de onderkant gewoon bereikbaar.

Voorafluistering
Natuurlijk heeft elk module een voorafluistering. Als je deze indrukt kan je via de speaker uitgang & koptelefoon het kanaal voorafluisteren. De VU meters laten dan ook het signaal zien.

Faderstart
De line modules hebben een faderstart en stop functie die via een 6.3mm jack plug aan te sluiten is en worden door opamps aangestuurd.

Routing
Opvallend zijn de 2 knopjes boven de fader, A & B. Met deze kan je aangeven naar welke uitgang het geluid gaat. Je kan hiermee een aantal kanalen naar uitgang A laten gaan terwijl andere naar uitgang B gaan. Als je dit gaat gebruiken is er wel een 2e master module nodig.

Je kan ze echter ook als links en rechts gebruiken via de jumpers.

Radio tafel
Dankzij de doordachte opbouw is de tafel ook zeer geschikt als radio studio mengtafel. Op de S121 module zit een jumper die op CR of ST gezet kan worden. Als de module als microfoon gebruikt wordt en de jumper op CR (control room) staat zullen de speakers al het geluid muten als de fader open staat. Dit voorkomt rondzingen. Als het kanaal gebruikt wordt als line werkt de mute functie natuurlijk niet.

 

Leverbare modules

S121: Microfoon / line ingang (mono)
S122: Line ingang (stereo)
S122E: Line ingang (stereo) met equalizer
S123: Mono line ingang met cleanfeed telefoon module (externe vork nodig)
S124: Master met compressor / limiter (met 1 fader of zonder fader)
S125 : Master met 2 faders voor links en rechts
S126: Aux / Oscillator / Talkback
S128: Monitor module met VU LED + koptelefoon

Eela S120 11 modules